SOS nieuwe sofa

09 / 09 / 2021

Na een zware werkdag gezellig neerploffen op de sofa is voor velen een hoogtepunt van de dag. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het perfecte exemplaar! Er zijn honderden stijlen, kleuren, vormen, mogelijkheden op de markt... Maar geen paniek, Casa Nova Lifestyle to the rescue! We geven graag wat tips & tricks mee. 
Dus, waar let je op bij het kiezen van je nieuwe sofa?

But first...
Functionaliteit. Als interieurjunkies worden we hier niet helemaal wild van. Maar het is toch belangrijk om na te denken over de praktische kant en het zitcomfort, of in functie van hoe groot jullie gezin is bijvoorbeeld. Geloof ons, een interieur dat aansluit bij je levensstijl maakt je gelukkig!

Welke vorm?
Lig je graag lang uitgestrekt om te relaxen of tv te kijken? Of zit je liever recht? Kies je voor een hoekzetel of liever een recht model al dan niet met extra poef om aan te schuiven? Ook voor deze twijfelaars bieden wij met onze sofacollectie een oplossing! Modulaire sofa's. Deze zijn volledig op maat samen te stellen én, if you love to switch things up, kan je je sofa verplaatsen of de elementen op een andere manier opstellen naar de mood van het moment.

Insert: 'sfeer en gezelligheid'

Na de praktische keuzes is het dan eindelijk tijd voor het leukste, maar misschien wel moeilijkste deel... Stoffen & kleuren!
Want eerlijk? Genieten kan je toch pas echt als het totaalplaatje klopt!

Stoffen zetels zijn helemaal terug van weggeweest en populairder dan ooit! En daar zijn verschillende redenen voor. Terwijl lederen zetels vaak koud aanvoelen, straalt stof een heel zacht en comfortabel gevoel uit. De trends van dit moment? Onze Ribcoard of Renegade stofjes hebben al heel wat harten veroverd!

Ook de kleuren zijn niet altijd makkelijk! Onze tip zou zijn om te kiezen voor een kleur waar je blij van wordt maar die toch tijdloos is. Al hebben we ondertussen ook al prachtige eyecatchers verkocht die het interieur volledig naar een hoger niveau tilde. Als je voor een neutralere kleur kiest, kan je natuurlijk wel voor een specialer stofje kiezen om toch net dat tikkeltje extra toe te voegen aan je sofa of interieur. Iets over een gulden middenweg...

Protexx
Hoewel wij ongelofelijk fan zijn van onze lichte stoffen exemplaren, staan velen er toch nog steeds wat sceptisch tegenover. Kinderen, huisdieren of gewoon gebruiksgemak op zich zijn vaak redenen die naar voor worden geschoven om net niet voor een (lichte) stoffen sofa te kiezen. Dus bij deze schuiven we al deze vooroordelen even van de tafel.

Wij raden namelijk altijd een behandeling met Protexx aan. Protexx legt een onzichtbaar laagje op je stof, zodat er geen vlekken achterblijven wanneer je bijvoorbeeld rode wijn morst of wanneer de kids iets te enthousiast de zetel intuimelen. Geen excuses meer dus!

 

 

Vul dit formulier in om je catalogus te ontvangen.
Ik ben geïnteresseerd in